dilluns, de març 20, 2006

Marxa dels Castells de la Segarra 2006 (51 km): Camps de blat pentinats pel vent

Doncs bé, tots esperàvem la primera caminada del campionat, i ara, ja ha passat i tot, i ja en llegim la crònica.

Tot ho vam poder viure un matí de març en què els Castells tenia un nivell d'inscripcions més elevat que mai, amb més de 30 participants del Uecanoia. Als que corren, als madelmans, ben tornats i ben marxats, perquè va ser veure'ls al començament i com sempre, ja no n'hem sabut res més, i això és perquè els nostres cracs no fallen i tot va bé.
Als homes de ferro (feu riure, tots amb la mateixa jaqueta de campions) cal dir-los que a veure si tibeu al Toni (no es deu aborrir al darrera?) I el Martí, que no se'ns encanti. I la falta d'assistència del Sr. Rovelló és de destacar.
Al darrera també ens va faltar la Montse, però ens va acompanyar la colla de Puig-Reig, que de gresca i companyia en fan la que vulguis. A l'equip, també hi havia molta gent nova, i estem encantats de fer créixer el grup, per ser més a ajudar-nos els uns als altres, i disfrutar encara més les hores de patiment; perquè no hem d'oblidar que la primera, tot i no ser massa llarga, fa patir el més pintat.

Primer de tot cal parlar de la Segarra, que ens acollia. Els que l'han fet molts cops diuen que mai, mai, la Segarra havia estat tan verda com aquest any; i ara, és el moment de recordar aquella nevada que va fer sortir tothom al carrer, i que va fer que la humitat de la terra ens hagi donat uns paissatges verds i preciosos (i no em digueu més que la Segarra és aborrida, que si poguéssim parar i respirar a fons, veurieu com disfrutem d'aquells paisatges). Aquest any només ens va faltar als camps de blat i d'ordi una mica més de vent, que hagués pentinat aquelles fulles fines i ens hagués deixat veure un mar d'onades verdes. Bé, el vent ens va venir, però, de cara, i no ens va ajudar gaire a l'hora de caminar.

Em podria passar l'estona fent una disquisició sobre els camps de blat, però parlaré d'un tema molt més interessant, les anades al lavabo. Mireu, si la Segarra té alguna característica, com ja hem dit, són els camps, perquè és clar, no se'n diu el Graner de Catalunya perquè si, si no perquè no hi ha boscos, alguna alzina i alguna punta de bosc, i res més, camps. De fet, d'homes drets d'esquena, que ves a saber què feien, te'n trobaves força mentre caminaves, però, i les dones? Deixeu-me dir que quan no hi ha arbres els espais de darrere les cabanes de pastor haurien de ser obligatòriament femenins... o tinc una idea millor: queixem-nos ((-: broma) un tema més que cal arreglar de les caminades: les anades al lavabo de la Segarra! Potser fins i tot ho hauríem de parlar a la reunió del dijous. En parlem en aquesta caminada perquè aquesta és una característica remarcable dels Castells, ja és el segon any que caminant caminant, la meva ment en fa una disquisició.

Però hi ha més coses interessants, si algú es vol queixar, també ho podem fer perquè un any més, el nostre govern no fa res perquè els castells s'arreglin una mica. Bé si, una millora, però no és pas un castell, i per comprovar-ho vegeu les imatges com a referència. A Florejacs ara hi ha un gran pont, és nou, i està asfaltat (hem fet una foto comparativa de l'entrada pel pont de l'any passat i de la sortida pel pont d'aquest any, anàvem en direcció contrària).
I una altra diferència, l'any passat ens van donar ceba cuita, boníssima, per acompanyar la botifarra de dinar, i aquest any talls de bacó fregidets. Aquesta gent de la Segarra són uns detallistes! Com sempre hi havia brou casolà boníssim (aquests no són com alguns altres que donen caldos de sobre!), i es podia fer el raig després de dinar. Dinar que, per cert, hem sabut que els homes de ferro van fer a les 11 del matí, i que els de darrere van fer a quarts d'una... així doncs, a quina hora van dinar els madelmans? Sabem que el Roger va dinar a Igualada perquè va començar a les 7 hores i a la 1 havia de ser a dinar, i segur que, com tots els altres, era a l'hora a lloc. Quins cracs! Cal dir que aquesta també és una típica característica dels castells, el dinar d'hora. Però potser no està del tot malament, perquè qui no va conscienciat de la llargada real (que això ja no són populars!), l'hora de dinar l'esperona a pensar que ja és molt enllà i a continuar caminant, i després, és clar, pots estar fet pols però per 15 quilòmetres que no són res! ja no plegues, perquè la vols acabar, i vols puntuar per l'equip.

I això és el que va fer el Sr. Fent Camí, que tenia tot el peu fet una butllofa, i ja sabeu que no exagerem, amb aquella pell de ballarina que se li ha fet als peus de tant temps de no fer res. El Sr. Tremola Terra ens el va salvar, i la nova incorporació de la infermera Carmen van fer que tot l'equip, en pes, acabés la cursa. La bicampiona, una altre cop, ja ha tornat i va per la tercera (ho sabemmmmm ... i ens encanta!), i el Sr. Vent, altrament dit el saltinbanqui de l'equip, i la reportera Tribulete (que segur que és un sobrenom que no conec pel salt generacional, però que m'ho diu el Toni) fèiem fotos per assortir bé el web de les imatges. Bé, el cas és que una hora abans que tanquessin el control de l'arribada, tots érem a Hostafrancs. Felicitats a tots!

Recordeu fets importants: l'olor i els crits de les truges, que no en vam trobar poques! Els bancals o murs de pedra seca, especialment els de pedra quadrada vermella, els camps de blat sense fi, i els poblets a sobre turonets (molt petits) coronats per un castell o un campanar... que em recorden a:

el meu país es tant petit
que des de dalt d'un campanar
sempre es pot veure el campanar veí...
Lluís Llach
I no em torneu a dir que la Segarra és lletja!

Bé, també volia dir que aquesta caminada no l'oblidarem mai.

31 Comments:

At 20 de març, 2006 23:30, Anonymous Anònim said...

Missatge pel Sr. Vent o saltimbanqui!
Si us plau, sr. Vent, pàssim un cd amb les seves fotos dels castells, que les afegirem al web de les imatges. I quan tingui l'ADSL ja li donarem contrasenya perquè les pengi vostè mateix.
ESTEM DE CONYA, ara, el Neni té un peu que ell diu 'que no hi té cap punt d'apoio'. Si tot és això!.

 
At 20 de març, 2006 23:53, Anonymous Anònim said...

dijo,said,diu Escolti Sra VULL XOCOLATA miri el seu correu,perqué ja te fotos,a més també hi ha la foto comprovacio de l'entrada a Florejacs complerta.La marxa de la Selva també es pot fer a la pota coixa,que començi a entrenar

 
At 21 de març, 2006 21:40, Anonymous Anònim said...

Per dia que passi sense nous missatges més trigo a fer les cròniques!!!! toma toma!!!, per vagos, i poc participatius! que sabem que molts hi heu entrat i llegit ja, que ho diu el sitemeter!!!!

 
At 21 de març, 2006 23:48, Anonymous Anònim said...

Be Vull Xocolata te escrit,on son els llocs sota les fotos,les altres també t'ho dire,no et posis nerviosa,jo se que hi ha gent que mira el blog però encara no ha decidit el seu nom,i altres potser no tenen temps o encara no s'atreveixen,no els apretis.Personalment penso de la crónica que es molt completa,tocs feministes,poesia,una mica d'imaginació,crítica,mira em quedaría amb l'ultima frase i et diría,que segur que tot l'equip tampoc l'oblidara i t'aseguro que no sera per els punts,sino per veurus acabar una marxa de resistència un altre vegada.

 
At 22 de març, 2006 13:35, Anonymous Anònim said...

Com es nota que no ets de pagés. Com saps que eren truges les que cridaven sense parar i no les seves parelles?, ja se que ets un aferissada feminista però no cal portar-ho a tals extrems.
Felicitats de nou per acabar la cursa

 
At 22 de març, 2006 19:14, Anonymous Anònim said...

Bé, ja estem molt contents de l'augment de participants. Penseu que fins i tot podeu tenir més d'un nick, i dir coses amb varis. Animeu-vos que la Selva del Camp és a tocar i passarem llista, al web i a la marxa. Qui és la ratolina? i el viarany? quina intriga!. I perdó ratolina per l'error, però es que els tiets de Sant Domí només tenien porcells, truges i només un porc, que feia tota la feina.... a si, i moltes xeringues de porcellar. sabeu com són? immenses! Avui em canvio el nick!

 
At 22 de març, 2006 19:19, Anonymous Anònim said...

Vent, les teves fotos ja són al web de les imatges, o has vits? Les 4 que hi ha són obra del Saltimbanqui!!!! Són bones, bones. Oi que la ratolina és de Puig-Reig?

 
At 22 de març, 2006 22:50, Anonymous Anònim said...

Doncs no les he vist totes 4,t'enviare més.Qui es el Saltimbanqui?No se si la ratolina es de Puig-Reig però ho dubto,ja saps que per casa i corrent molts gats i no duraria 1s,ara que aquest vespre encara no le vist...si trobo la ratolina vols que l'hi faigi un peto com el rovello? Que per cert espero que vingui a Taradell a buscar el trofeu,En saps res del home de ferro,amb fa por que després dels Castells haigi anat a parar a la deixalleria.L'any que be a la marxa dels Castells vés amb les alzines i roures,ja tindras solucionat el problema del lavabo.

 
At 24 de març, 2006 09:28, Blogger Gatsaule said...

Molt bé, nois, aquest any vaig faltar a una de les meves caminades preferides però per les fotos veig que estava tot molt més verd que l'any passat.

 
At 24 de març, 2006 11:01, Anonymous Anònim said...

Hola Gatsaule, bentornat a la nostra web. Ara, no tenim link a la teva, però quan tornem a posar els links de muntanya li afegirem. Ens ha fet molta il·lusió poder-te conèixer personalment. Merci per seguir el blog, i per participar-hi. Ens llegim! i poseu molt menjar i aigua als habituallaments de la NQ que els de darrera no ens quedem sense en una marxa tant bestial! Records.

 
At 24 de març, 2006 11:02, Anonymous Anònim said...

Mira vent, el Sr. Home de Ferro, es deu pensar que participa massa, i no s'adona que és això el què cal TOMA!!!! perquè visitar la web ja et dic jo que ho ha fet!!!!

 
At 24 de març, 2006 11:22, Anonymous Anònim said...

Si, es cert...

 
At 24 de març, 2006 12:46, Anonymous Anònim said...

Hei, Viarany, ahir a la conferència de'n Ferran Latorre ja vam saber qui eres!!!. Per lo de les fotos, si que les saps trobar, el que passa és que anem una mica farts de feina, i en vam penjar un parell de massa petites que hem esborrat, perquè no tenen resolució i no les podreu capturar amb una mica de qualitat. Prometem fer l'àlbum dels castells aquest cap de setmana. Perdó!

 
At 26 de març, 2006 22:24, Anonymous Anònim said...

Hola amics,enhorabona pel blog!.
La familía de marxaires creix dia a dia,això ens dóna ànims a tots.
Com va anar la festa de la FEEC?.

 
At 26 de març, 2006 22:46, Anonymous Anònim said...

LA XERPA JA NO TÉ GALINDÓ, OI???? BENVINGUDA!!!!!!!!! quina il·lusió!

 
At 29 de març, 2006 20:12, Anonymous Anònim said...

Em sembla que et tornes a equivocar, ja que la Sra. del galindó no disposa de les eines necessaries (ordinador i ratolí) per poder navegar. I a més, li cal un curset intensiu per poder utilitzar les eines esmentades.

Espero que la propera vegada tinguis més intuició...

Diuen que a la tercera va la vençuda...

 
At 29 de març, 2006 20:26, Anonymous Anònim said...

Que bé, tenim xerpes a Puig Reig...

De fet és normal, ja que després de l'Everest, és la zona de la terra on fa més vent...

 
At 30 de març, 2006 01:22, Anonymous Anònim said...

Qui colll... és cadascú!!! Demà a la reunió poseu un punt a l'ordre del dia perquè us pugui esbroncar, tipus rotenmeier, perquè jo em vull comunicar, no que m'enganyin!!!!
Per cert, xerpa, el sr. home de ferro té pendent la feina d'explicar-nos com va anar la festa de la feec.

 
At 30 de març, 2006 21:47, Anonymous Anònim said...

Bé. Ara que ja sabem qui és la Xerpa i qui és la Ratolina, esperem que només et donin una copa, ja que si no, les del Sr. Vent quedaran amagades.

A la Selva del Camp, puntualitat. L'any passat em vau dir que vau haver de correr, per començar i per acabar, oi?

 
At 30 de març, 2006 23:46, Anonymous Anònim said...

Si la Xerpa és de Puig-Reig, perquè pregunta com va anar la festa de la feec??? Per despistar, o els despistats som els altres. Jo segur, i he de dir que EM VULL COMUNICAR!!!!! I no ho faré si no se a qui em dirigeixo. Exigeixo una llista elaborada pel vocal i el secretari de tots els noms i nicks corresponents o no hi ha crònica de la Selva del Camp!!!!

 
At 02 d’abril, 2006 22:24, Anonymous Anònim said...

La xerpa és de Puig-Reig i punto!!!! Si no, com pot ser que la IP sigui la mateixa que la de la ratolina i la del vent????

 
At 02 d’abril, 2006 22:47, Anonymous Anònim said...

No em crec que la IP sigui la mateixa,i respecte a la coma,mira com la ratolina,després del interrogant i deixa un espai

 
At 03 d’abril, 2006 20:35, Anonymous Anònim said...

Si, és veritat; hi deixa un espai.
Per aquest motiu jo crec que la Xerpa no és la Ratolina.
Em decanto més per creure que és una broma del Vent.
O m'equivoco?

 
At 03 d’abril, 2006 22:03, Anonymous Anònim said...

Ja us clitxaré ara que sabré la IP del ordinador de la Uecanoia!!!! Toma!!!!

 
At 03 d’abril, 2006 22:20, Anonymous Anònim said...

Iiiiiii continua el "culebron" curiosament la ratolina apareix en escena quan Vull Xocolata diu que si no reb missatges,tardara a fer les cróniques,podria ser que algu del club volgues cróniques,però al mateix temps,que no apareixi el seu nick,perqué no sembli que participa massa?

 
At 04 d’abril, 2006 00:21, Anonymous Anònim said...

Xerpa, ratolina, torneu a participar, així aclareixo qui és la de Puig-Reig i qui és l'home de ferro i el sr. tremola terra fent d'impostors!
Senyor Vent, era un parany, però sóc tant ruca que ho he dit als inventors de les mentides. Això no fa que si mai tornen a escriure, ara que ja us tinc a tots controlats, ordinador per ordinador i connexió per connexió, sabré qui és cadascú. De tota manera tinc clar que la impostora és la Xerpa!!!
Ratolina de Puig-Reig anima't a parlar amb l'equip.

 
At 04 d’abril, 2006 22:12, Anonymous Anònim said...

Bé;cada cop es posa el tema més calent...I cada cop t'equivoques més.La veritat està encara molt llunyana;oi que si Sr Home de Ferro?

Estic una mica mosca,ja que ahir molta pressa,molta pressa,però a hores d'ara encara no hi ha re de re...

Ai,ai,ai...

 
At 04 d’abril, 2006 22:16, Anonymous Anònim said...

Si;tens tota la raó.Però segur que estaran penjats abans de les 24...;ja ho veuràs.

 
At 04 d’abril, 2006 23:18, Anonymous Anònim said...

QUIN MORRO!!! Mira, doncs avui no he tingut temps, i demà no ho tinc pas clar perquè vai a can Barça, el voleu fer vosaltres???!!!!
Per cert, de moment he perdut la contrasenya del flickr i no puc entrar a l'administrador de fotos. NO se què faré!!!!

 
At 05 d’abril, 2006 20:48, Anonymous Anònim said...

Jo no VAI a can Barça i no tinc gens de MORRO. Espero que comprenguis que de vegades no es té temps per el que es vol.
Ens passa a nosaltres i com és natural, a tú també. Barça, Barça, Barrrrçaaaaa, anem a peu cap a Paris...

 
At 05 d’abril, 2006 20:56, Anonymous Anònim said...

Bé, crec que hem de fer cas a vull xocolata, i no canviar-nos el NICK.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home